4. DAN

Muzej ogabne hrane

Drugi dan usposabljanja na Švedskem sva se s sošolko Zalo odpravili od doma hitreje in si pred delom ogledali še predel mesta, v katerem delava. Najina služba je izjemno zanimiva, saj delava v muzeju ogabne hrane (Disgusting Food Museum). Dan sva začeli s fotografiranjem hrane in odzivov ljudi s celega sveta, ki določeno hrano okušajo. Muzej ponuja zares nenavadno hrano: hrošče, ličinke, sir iz kozjega želodca, izjemno pekoče omake in podobno. Naredili sva tudi plakat za muzej, da bi pritegnili mimoidoče, da vstopijo in poskusijo kaj iz naše ogabne ponudbe.

Delovni dan sva zaključili v tasting baru, kjer sva pomagali deliti hrano in gledali, kako ljudje trpijo pri okušanju pekočih omak. Pri iskanju avtobusa za odhod domov sva se ustavili v trgovini, kjer sva kupili sestavine za jutrišnje kosilo in primerjali hrano Švedske in Slovenije. Najina sostanovalka Maja je pripravila okusno večerjo, potem pa smo se skupaj odpravili na večerni sestanek.

Daša Jager, 3. bMT